USR depune plângere la DNA împotriva Gabrielei Firea

Politic

USR Bucureşti va depune plângere penală împotriva Gabrielei Firea pentru infracţiunea de abuz în serviciu. Primarul Capitalei a refuzat timp de doi ani să ia măsurile care se impuneau în urma concluziilor raportului Corpului de Control. De asemenea, Gabriela Firea a refuzat să pună la dispoziţia consilierilor municipali USR şi, implicit, la dispoziţia publicului raportul întocmit în urma controlului de acum doi ani de la ASSMB, control ce a vizat intervalul 2010 – 2017. Practic, Gabriela Firea a tăinuit informaţii extrem de grave privind prejudicierea bugetului public cu sume de până la 20 de milioane de euro. Le-a tăinuit nu doar faţă de public, nu doar faţă de Consiliul General, dar le-a tăinuit şi faţă de autorităţile care ar fi putut să cerceteze ilegalităţile, să-i depisteze şi să-i sancţioneze pe vinovaţi.

Pe 2 februarie 2018, USR Bucureşti a depus, prin Ana Ciceală, o solicitare de informaţii prin care se cerea ASSMB să confirme existenţa raportului Corpului de Control şi să-l transmită, întrucât este informaţie de interes public. Directorul ASSMB a răspuns că există un astfel de raport dar că el nu poate fi făcut public pentru că ar conţine date cu caracter personal. Deşi USR Bucureşti a revenit cu cererea de a fi pus la dispoziţia consilierilor raportul Corpului de Control, municipalitatea a refuzat să facă acest lucru.

„Gabriela Firea are nu doar o culpă morală ci, foarte probabil, una penală. Este vinovată de tăinuirea situaţiei de la Spitalul Gomoiu. A ştiut şi a tăcut. A tăcut chiar şi când a fost întrebată care sunt concluziile raportului Corpului de Control. Or, aici nu mai poate fi vorba despre eroare sau neglijenţă. Este în mod clar intenţie evidentă de a obstrucţiona aflarea adevărului şi pedepsirea vinovaţilor. Cer demisia Gabrielei Firea, aşa cum am făcut-o în multe alte dăţi, deşi ştiu că nu va renunţa la funcţie. Ceea ce, din punctul meu de vedere, nu este altceva decât o altă dovadă că are ceva de ascuns şi că speră să-şi acopere urmele în aceste ultime luni de mandat”, a declarat Ana Ciceală, consilier municipal USR şi candidat la primăria Sectorului 3.

„O somez pe Gabriela Firea să nu-şi îngreuneze situaţia şi să nu distrugă probe ce ar putea avea relevanţă în dosar. De asemenea, fac apel la toţi cei care au funcţii de răspundere în ASSMB şi la Spitalul Gomoiu să nu dea curs niciunei solicitări de a distruge documente, de a ascunde sau de a modifica retroactiv acte oficiale. Există sancţiuni pentru astfel de fapte şi sunt extrem de dure”, a declarat Dumitru Dobrev, avocat şi preşedinte USR Bucureşti.

Documente:
https://drive.google.com/open?id=1shWqhCUDf9MKzpTNFNXhfnEJj1i3pF5I
https://drive.google.com/open?id=1Wi8J8ZY97d4h6VjoVoQNtx7YYqT8C6ti

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.