Marius Ghincea a fost învestit în funcţia de prefect al Capitalei

Politic

Marius Ghincea a fost învestit, joi, în funcţia de prefect al municipiului Bucureşti în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

„Aveţi în faţă un om care ştie să îşi asume deciziile legale, considerându-mă un profesionist şi aceasta chiar dacă în ultima perioadă s-a instalat în rândul funcţionarilor publici frica de a-şi asuma responsabilităţi. (…) Nu sunt atins de această temă. Faptul că am avut curajul de a acţiona o spune şi cariera mea de până acum. Sunt adeptul ideii că faptele vorbesc de la sine şi acest lucru se va observa pe parcursul activităţii pe care o voi desfăşura în cadrul instituţiei prefectului municipiului Bucureşti”, a spus Marius Ghincea.

Guvernul l-a înlocuit pe Sever Romulus Stana, fostul prefect al Bucureștiului, cu un director din Primăria Capitalei, Marius Cristian Ghincea, fost prefect de Ilfov.

Sever Romulus Stana a fost numit în funcţia de prefect al Capitalei în luna ianuarie 2019, după ce Guvernul a decis pe 20 decembrie anul trecut încetarea mandatului prefectului de Bucureşti, Speranţa Cliseru, urmare a scandalului privind intervenția în forță a jandarmilor la mitingul din 10 august.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.