Colaborare strânsă între Primăria Capitalei şi Coaliţia pentru Dezvoltarea României

Politic Social

Primarul General, Gabriela Firea, şi Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, au avut astăzi o întâlnire cu membrii Consiliului Director al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, pentru a discuta subiecte de interes reciproc din diverse domenii care privesc administrarea şi dezvoltarea Capitalei, dar şi funcţionalizarea legăturii cu localităţile învecinate. Alături de edilul şef au participat la întâlnire experţi din cadrul Primăriei Capitalei, pe domeniile abordate: infrastructură, transport, turism, salubrizare şi energie.

Din partea CDR au participat: Ionuţ Simion, preşedintele Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham), Dragoş Anastasiu, preşedinte, Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), Florin Pogonaru, preşedinte, Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Steven van Groningen, preşedinte, Confederaţia Patronală Concordia, Eric Stab, vicepreşedinte, Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Ion Lixandru, liderul grupului de lucru pe infrastructură al CDR, Alessio Menegazzo, membru în grupul de lucru pe energie al CDR, Ruxandra Chiriţă, membru în grupul de lucru pe infrastructură al CDR, Adriana Record, director executiv, Camera Franceză de Comerţ şi Industrie în România (CCIFER), Ana-Maria Ciobanu (AmCham).

Primarul General a realizat o scurtă prezentare a celor mai importante proiecte ale Primăriei Capitalei din aceste sectoare şi a arătat importanţa pe care o acordă colaborării cu mediul de afaceri: „Înţeleg foarte bine fenomenul economic şi rolul investiţiilor private într-o comunitate, mai ales cum este cea de nivelul Capitalei. Mediul de afaceri este cel care creează locuri de muncă, asigură fluxul economic care generează venituri nu doar pentru populaţie, ci pentru oraş în sine, aşadar am considerat deosebit de important să răspund invitaţiei Coaliţiei pentru Dezvoltarea României. Pentru că am activat mulţi ani în mediul privat, am avut şansa sa văd lucrurile din ambele perspective, de aceea consider că dialogul este extrem de util, în special unul aplicat şi constructiv, care poate duce la beneficii concrete pentru bucureşteni. Mi-am arătat astăzi deschiderea pentru o colaborare cât mai strânsă, aşadar am decis împreună să o aprofundăm în cadrul unor întâlniri tehnice ulterioare pe care să le facilităm între experţii noştri şi cei ai CDR”.

La rândul său, Primarul Daniel Tudorache a subliniat faptul că în sectorul 1 sunt cei mai mulţi angajaţi în corporaţii, faţă de care Primăria are de asemenea obligaţii, ceea ce face ca relaţia cu mediul de afaceri să fie una vitală: „Uşa mea a fost şi va fi în continuare deschisă pentru investitori şi pentru structurile asociative ale acestora, întrucât am convingerea că din colaborarea cu aceştia vor rezulta proiecte benefice pentru cetăţenii care locuiesc sau doar lucrează în sectorul 1”.

În perioada imediat următoare vor avea loc întâlniri tematice, pe domenii de interes, între specialişti din Primăria Capitalei şi reprezentanţi ai Coaliţiei, urmând ca o întâlnire similară cu cea de astăzi sa fie reluată peste o lună, pentru a monitoriza împreună evoluţia colaborării şi pentru a asigura sprijinul de la cel mai înalt nivel pentru bunul mers al colaborării.

CDR este o iniţiativă privată care reuneşte cele mai importante organizaţii din mediul de afaceri din România, cu rolul de a constitui o platformă de consultare în relaţia cu autorităţile publice.