Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, audiat la DIICOT în dosarul evenimentelor din 10 august 2018

Social

Noi audieri in dosarul evenimentelor din 10 august. Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a fost chemat la DIICOT să aducă noi lămuriri. Bădulescu a precizat că are calitatea de martor.

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a fost audiat timp de trei ore. El a spus că a fost întrebat în legătură cu implicarea politicului in evenimentele din 10 august, atât a partidelor de dreapta cât și a partidelor de stânga.

Vineri va fi audiată în calitate de martor Carmen Dan, fostul ministrul de Interne.

Este pentru a treia oară când viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu este audiat. A mai fost audiat de două ori  ca martor însă la Tribunalul Militar. A doua oară a fost în februarie anul acesta, după ce a afirmat că a mințit atunci când a fost audiat prima dată.

În februarie, spunea viceprimarul că va lămuri în fața  procurorilor cum binomul Dragnea Dăncilă ar fi manipulat structurile astfel încât oamenii să sufere iar Jandarmeria să devină „ciuca bătăilor”.

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a spus, joi, la intrarea în sediul DIICOT, unde a fost citat în calitate de martor în dosarul violențelor din 10 august 2018, că după ce va da o declarație în fața procurorului de caz, va face „o justiție publică”.

„Cu siguranță discuția de astăzi va aduce multe noutăți în acest dosar, iar declarația pe care o voi da atunci când va ajunge în instanță acest dosar va lămuri întru totul cine și ce și-a dorit să se întâmple la 10 august. (…) După ce voi da declarație în fața procurorilor o să fac, de fapt, ceea ce a îndemnat și președintele acestei țări, respectiv o justiție publică. Adică să cunoască oamenii cine și ce i-a adus ca ei să sufere, pe de o parte, și jandarmii să tragă pe altă parte”, a declarat Bădulescu, la sediul parchetului.

Viceprimarul a anunțat încă de miercuri că a fost citat la DIICOT, în calitate de martor, în dosaul ce vizează violențele din 10 august.

Vineri este așteptată și Carmen Dan, cea care ocupa, al 10 august 2018, funcția de ministru al Internelor, în același dosar.

Procurorii DIICOT au preluat de la Parchetul General dosarul violențelor jandarmilor de la protestul din 10 august 2018 și l-au reunit cu cel în care se cercetează lovitura de stat sesizată de Jandarmerie, pentru a fi cercetate concomitent.

Evenimentul a cărui cercetare se află pe masa procurorilor DIICOT începe în data de 10 august 2018 când zeci de mii de oameni, parte dintre aceștia fiind români veniți din diaspora, au protestat în Piața Victoriei, cerând demisia Guvernului condus de Viorica Dăncilă. Oamenii au ieșit în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea față de atacul repetat la justiție al Partidului Social Democrat, al cărui lider și totodată șef al Camerei Deputaților, la acea vreme Liviu Dragnea, era condamnat la închisoare, dar și pentru demiterea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Violențele între protestatari și forțele de ordine nu au întârziat să apară, iar manifestația a degenerat deoarece printre manifestanții pașnici s-au aflat și grupuri violente ale căror acțiuni au condus la reacția brutală a forțelor de ordine, care au intervenit cu gaze lacrimogene, grenade cu gaz lacrimogen, tunuri de apă, dar și cu violență brută pentru a dispersa mulțimea și a evacua zona.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.