Primăria Sectorului 1 a inaugurat prima salină de suprafaţă din sistemul public de învăţământ din Bucureşti

Social

Dan Tudorache: „Facem tot ce este mai bun pentru sănătatea copiilor noştri”

Copiii de la Grădiniţa nr.251 din Sectorul 1 al Capitalei îşi vor întări sistemul imunitar şi vor fi mai feriţi de unele probleme de sănătate care pot apărea odată cu înscrierea în colectivitate: tuse, răceală, sinuzită, sau alte afecţiuni respiratorii. Primăria Sectorului 1 a inaugurat la această grădiniţă prima salină artificială de suprafaţă din sistemul public de învăţământ din Bucureşti.

Copiii care învaţă la această grădiniţă vor desfăşura în salină unele activităţi didactice, cu acordul prealabil al părinţilor: vor desena, vor citi, vor colora, vor modela, bucurându-se, în acelaşi timp, de toate avantajele aerului de salină.

Părerea unanimă a pediatrilor este că aerul de salină aduce numeroase beneficii sănătăţii cum ar fi: întăreşte imunitatea întregului organism, curăţă şi eliberează aparatul respirator, are efecte extrem de benefice asupra asupra sistemului O.R.L, este un bun antialergic, înlătură efectele negative ale poluării etc.

„În calitate de primar al Sectorului 1, voi face tot ce este mai bun pentru copiii noştri, atât în ceea ce priveşte infrastructura şcolară, cât şi în ceea ce priveşte sănătatea acestora, bineînţeles în limita competenţelor mele. Aerul de salină este extrem de important pentru sănătatea copiilor, de aceea mă bucur foarte mult că în Sectorul 1 am reuşit să avem prima salină din sistemul public de învăţământ din Bucureşti. Dacă această idee va fi îmbrăţişată de părinţi, vom amenaja saline şi la alte grădiniţe pe care le administrăm”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Salina de la Grădiniţa nr.251 are o capacitate de 15-20 de persoane, fiind dotată, în mare parte, cu sare naturală de Praid. De asemenea, nivelul de umiditate şi de salinitate este controlat prin intermediul unui aparat cu senzori, care maximizează efectele benefice ale curei de salină.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.