Cele mai bune filme pentru publicul tânăr, în premieră la Festivalul Internaţional de film KINOdiseea, ediţia a XI-a

Divertisment

Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului internaţional de film pentru publicul tânăr va avea loc la Bucureşti, între 8 şi 13 noiembrie
2 competiţii internaţionale de lungmetraje şi 5 competiţii de scurtmetraje – pentru copii între 3 şi 14 ani şi pentru tineri de peste 15 ani
Bucureşti, 11 noiembrie 2019: Timp de zece ani, KINOdiseea a adus în atenţia publicului bucureştean filme în premieră în Europa de Sud-Est sau România, cele mai noi filme pentru copii, apreciate de publicul internaţional şi de criticii de film din întreaga lume, premiate la festivaluri internaţionale precum Berlin sau Sundance, producţii cu tematici educative şi sociale, care nu intră în reţeaua de distribuţie clasică.

Anul acesta, vor avea loc 2 competiţii de lungmetraje – KINOdiseea Junior aduce pe marile ecrane de la Cinema Gloria şi Cinema Eforie, 8 filme dedicate copiilor între 3 şi 14 ani, părinţilor şi profesorilor.

În selecţia oficială a competiţiei KINOdiseea Youth sunt incluse 4 titluri pentru tinerii de peste 15 ani şi cinefili, care vor fi proiectate la Teatrul Apollo 111 pe 9 şi 10 noiembrie.

Festivalul include şi 5 competiţii de scurtmetraje, pentru diferite grupe de vârstă, care vor putea fi urmărite la Muzeul Grigore Antipa – Sala Multimedia.

Gala de deschidere va avea loc la Cinema Gloria, pe 8 noiembrie, la ora 19:00, cu filmul VARA MEA EXTRAORDINARĂ CU TESS/ My Extraordinary Summer with Tess, al regizorului olandez Steven Wouterlood, care a vizitat Festivalul KINOdiseea în 2016, împreună cu unul dintre scurtmetrajele sale. Filmul Vara mea extraordinară cu Tess a primit Menţiunea Specială a Juriului la Berlinale 2019, secţiunea Generation, Premiul pentru Cel mai bun film la Festivalul de film de la Zlin şi este unul dintre cele mai aclamate filme europene pentru copii ale anului.

Mai multe detalii despre filmele din competiţie şi programul festivalului vor fi disponibile în curând pe site-ul http://www.kinodiseea.ro/ şi pe www.facebook.com/kinodiseea.

Parteneri media: Europa FM, Radio România Cultural, Adevărul, Agerpres, Ziare.com, Click pentru femei, Catchy, eva.ro, acasa.ro, Zile şi Nopţi, Romania Journal, Iqads, PRwave, Iqool, România Pozitivă, Cinemap, MovieNews, Blog de Cinema, AARC, Cinefan, suntparinte.ro, urban.ro, Feeder, Goingout, Pro Bucureşti, Bucharest Guide, inoras.ro, Coţofana Urbană, bucuresteni.ro.
KINOdiseea este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Uniunii Cineaştilor din România. Proiect cultural finanţat de Primăria Sectorului 3, realizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

Despre KINOdiseea
KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală şi Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA – European Children’s Film Association. În cele 10 ediţii precedente, festivalul a avut peste 112.000 de participanţi.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.