Centru de donare de sânge şi plasmă, înfiinţat în cadrul Spitalului de Urgenţă “Dimitrie Gerota”

Social

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat că va fi înfiinţat un centru de transfuzie de sânge şi plasmă convalescentă în cadrul Spitalului de Urgenţă “Dimitrie Gerota” al MAI.

“Anunţăm că vom crea un centru de recoltare sânge şi plasmă autoimună, urmând ca în viitor să realizăm o bancă de plasmă necesară tuturor compatrioţilor. Pentru a veni în sprijinul celor grav bolnavi, la nivelul MAI va fi înfiinţat un centru de transfuzii de donare de sânge, de plasmă convalescentă. Această măsură este cu atât mai necesară având în vedere posibilităţile actuale de terapie oferite de centrele specializate. Pentru unii dintre pacienţii grav bolnavi, plasma donată de persoanele care s-au vindecat de COVID-19 poate reprezenta unica şansă la viaţă”, a spus Vela într-o declaraţie de presă la sediul MAI.

El a precizat că în noul centru vor putea dona atât civili, cât şi personal al MAI, dar beneficiarii vor fi toţi românii care vor avea nevoie.

“Acest centru va fi în coordonarea a doi medici care au trecut prin coşmarul numit COVID-19 şi vor face tot ce le stă în putinţă pentru a avea rezultate dintre cele mai bune”, a mai spus Vela, referindu-se la Alida Moise – directorul spitalului “Dimitrie Gerota” şi chestorul de poliţie – medic Dinu Dragomir, directorul Direcţiei Medicale.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.