Concert caritabil sustinut de Jan Akkerman cu ocazia Galei Corneliu Coposu, Editia a IV-a, 2019

Divertisment

Eveniment prezentat de FUNDAŢIA CORNELIU COPOSU împreună cu FUNDAŢIA HANNS SEIDEL şi FUNDAŢIA ACADEMIA CIVICĂ

Bucureşti, octombrie, 2019 – FUNDAŢIA CORNELIU COPOSU împreună cu FUNDAŢIA HANNS SEIDEL şi FUNDAŢIA ACADEMIA CIVICĂ organizează pe data de 11 noiembrie, 2019, la Teatrul Naţional (Sala Mare), cu începere de la ora 18.30, „GALA CORNELIU COPOSU – Ediţia a IV-a”. În cadrul evenimentului va avea loc lansarea volumului de poezii semnate de CORNELIU COPOSU şi un extraordinar CONCERT CARITABIL semnat de inconfundabilul JAN AKKERMAN.

În cadrul GALEI de anul acesta, FUNDAŢIA CORNELIU COPOSU şi partenerii săi vor lansa un volum de versuri de CORNELIU COPOSU, gândite în detenţie şi scrise după 17 ani, la ieşirea din închisoare.

Cuvânt înainte: ANA BLANDIANA.

Prezintă: ALEX ŞTEFĂNESCU.

Cele mai frumoase poeme vor fi citite de ION CARAMITRU

Jan Akkerman, cunoscutul artist olandez şi considerat unul din cei mai mari chitarişti ai lumii, este invitat la Bucureşti să susţină un concert caritabil în cadrul Galei, unde va interpreta, alături de trupă să, piese de pe ultimul album, „Close Beauty”, ce a fost lansat pe 25 octombrie, după 8 ani de pauză, dar şi piese consacrate din repertoriul său artistic de peste 50 de ani.

Biletele pot fi achiziţionate din reţeaua eventim.ro, iabilet.ro, entertix.ro, mystage.ro şi la Casa de bilete a Teatrului Naţional, la următoarele categorii de preţuri:

CATEGORIA I – 349 lei

CATEGORIA II – 300 lei

CATEGORIA III – 249 lei

CATEGORIA IV – 199 lei

CATEGORIA V – 99 lei

În acest an, sumele obţinute din vânzarea biletelor şi din alte donaţii, vor fi direcţionate către şcolile cu predare în limba romana din nordul Bucovinei (Ucraina), pentru realizarea şi dotarea laboratoarelor de limba şi literatura română.

Donaţiile vor putea fi făcute în contul special deschis la Banca Comercială Română: RO56 RNCB 0082 0441 5695 0010, cu menţiunea „PENTRU ŞCOLILE DIN NORDUL BUCOVINEI”.

Ca în fiecare an, GALA CORNELIU COPOSU debutează cu premierea câştigătorilor concursului de eseuri, aflat la a IV-a ediţie, anul acesta având tema „PRIN CE DIFERĂ ROMÂNIA DIN 2019 DE ROMANIA DE PANĂ ÎN 1989”?

Juriul este format din:

Ana Blandiana, scriitor, preşedinte al juriului;

Doina Alexandru, jurnalist;

Dan Pavel, profesor de ştiinţe politice;

Ioana Boca, istoric;

Tudor Calin Zarojanu, scriitor şi jurnalist.

Premiile acordate vor fi după cum urmează:

Premiul I – 3000 lei

Premiul II – 1200 lei

Premiul III – 800 lei

FUNDAŢIA CORNELIU COPOSU îşi propune, începând din acest an, să lanseze campanii de strângere de fonduri pentru promovarea şi punerea în practică a unor cauze şi ţeluri pentru care a luptat şi a militat CORNELIU COPOSU, pentru care şi-a dedicat atâţia ani din viaţă şi, nu în ultimul rând, pentru care FUNDAŢIA CORNELIU COPOSU şi-a asumat rolul de continuator al transmiterii valorilor şi moralităţii celui care a fost Corneliu Coposu.

FUNDAŢIA CORNELIU COPOSU a stabilit ca obiectiv pentru acest an, strângerea de fonduri pentru şcoli româneşti din nordul Bucovinei (Ucraina) prin intermediul unui concert extraordinar susţinut de celebrul artist olandez, chitarist de excepţie, JAN AKKERMAN.

Sumele obţinute din vânzarea biletelor pentru evenimentul anunţat şi donaţiile private făcute de toţi susţinătorii cauzei fundaţiei vor fi direcţionate, anul acesta, pentru dotarea şi facilitarea unor proiecte de susţinere a copiilor şcolilor româneşti din nordul Bucovinei.

Contul deschis cu această ocazie, va rămâne operabil până la data de 31 decembrie 2019, pentru cei ce doresc să facă donaţii şi după eveniment.

La Gală vor fi prezenţi beneficiari ai donaţiilor.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.