560 de arbori, pentru 560 de ani de Bucureşti

Divertisment

rimarul General, Gabriela Firea, a participat la o amplă acţiune de plantare de arbori, în Parcul Tineretului din Capitală.

Astfel, pe parcursul celor două zile ale campaniei, 28 – 29 octombrie, au fost plantaţi 560 de copaci din diverse specii.

Primarul General, Gabriela Firea: „Prin intermediul acestei campanii de plantare marcăm cei 560 de ani de atestare documentară a oraşului Bucureşti şi, totodată, facem un pas înainte pentru o Capitală mai verde şi pentru un aer mai curat. Pe lângă măsurile antipoluare pe care le-am luat deja – achiziţia de mijloace de transport în comun nepoluante şi vinieta Oxigen, creşterea spaţiului verde din Capitală este o altă prioritate pentru Primăria Capitalei. Îmi doresc ca acest demers să fie un mesaj şi un îndemn pentru fiecare dintre noi că, ori de câte ori plantăm un copac, a doua zi vom respira un aer mai proaspăt şi mai curat”.

Arborii plantaţi sunt din diverse specii, precum stejar pedunculat, stejar roşu, frasin, arţar, tei, potrivit angajamentelor încheiate de Primăria Municipiului Bucureşti cu beneficiarii avizelor de specialitate emise, pentru revigorarea patrimoniului verde al parcului şi îmbunătăţirii calităţii mediului.

Dintre cei 560 de arbori plantaţi în cadrul acţiunii, 315 exemplare au fost furnizate de Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti S.A. ca urmare a defrişării arborilor în vederea realizării obiectivului de investiţii „Pasaj Dna. Ghica”. Celelalte 245 de exemplare au fost furnizate de persoane juridice pentru realizarea de plantări în compensarea arborilor defrişaţi pentru realizarea de lucrări pe terenuri proprietate privată.

Plantarea arborilor s-a realizat cu sprijinul personalului din cadrul Direcţiei de Mediu a Primăriei Capitalei, Trustului de Clădiri Metropolitane Bucureşti S.A., Companiei Municipale Parcuri şi Grădini Bucureşti S.A., Companiei Municipale Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti S.A. şi Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, administratorul Parcului Tineretului.
Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.