Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, în parteneriat cu Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti şi Editura Universitară „Carol Davila”, vă invită să fiţi alături de medicina sufletului, într-un eveniment de gală , a doua ediţie a Concursul de creaţie literară „Vasile Voiculescu” care va avea loc joi, 31 octombrie, ora 17, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din Bucureşti .
Poemele celor zece finalişti medicinişti vor trebui să treacă prin „furcile caudine” ale juriului de excepţie alcătuit din scriitorul şi jurnalistul Dan Cipariu, poetul şi scenaristul Florin Iaru, scriitorul şi medicul Prof.Dr. Bogdan Popescu, precum şi câştigătorul primei ediţii a Concursului „Vasile Voiculescu” din 2018, absolvent al UMF „Carol Davila”, poetul Ioan Mirea.
„Acest proiect artistic introdus în contextul unei universităţi cu profil ştiinţific, cum este UMF Carol Davila, a reuşit să intre în inimile mediciniştilor ca o evadare din cotidian. Studenţi, medici rezidenţi, căt şi specialişti au ocazia să dăruiască publicului o parte din propriul suflet, fie în relaţie cu profesia lor, fie în relaţie cu viaţa însăşi. Dincolo de evoluţia acestui eveniment ce a revenit pentru o a doua ediţie, se oferă şi un mediu cultural, de spectacol, ce onorează arta ca un tot unitar: poezia, teatrul (prin interpretarea poemelor finaliste de către trupa de teatru a UMF Carol Davila) cât şi muzica (prin participarea la eveniment a membrilor Filarmonicii George Enescu). Am început acest eveniment din dragoste pentru artă şi mă bucură enorm că a ajuns la ediţia a doua, dorindu-mi doar să menţinem o tradiţie anuală, care să crească exponenţial cu fiecare ediţie. În acest an, am deosebita onoare să fac parte din juriul evenimentului, ca unul dintre câştigătorii primei ediţii, alături de nume sonore ale poeziei româneşti contemporane” a declarat Ioan Mirea, câştigătorul primei ediţii a Concursului „Vasile Voiculescu”.
La ediţia de anul acesta a concursului de creaţie literară „Vasile Voiculescu” s-au înscris 72 de studenţi şi medici cu aproape 200 de poezii, dintre care juriul a ales 10 finalişti. Aceştia vor avea ocazia să îşi recite personal creaţiile în faţa invitaţilor sau să apeleze la ajutorul trupei de actori amatori MD Drama, alcatuită din studenţi ai UMF „Carol Davila”. La finalul serii juriul va delibera şi va alege cele mai bune poezii pentru a le premia, anul acesta având pe lângă premiile generoase şi premii surpriză oferite de Editura Universitară „Carol Davila”.
Alături de concurenţi se vor afla pe scenă, pentru a aduce şi mai multă emoţie în seara concursului, artişti ai Filarmonicii „George Enescu” : Nicolae Maxim -flaut, Alina Toma -vioară, Ilinca Lorentz -glockenspiel.
„Mă simt onorată să pot participa la organizarea celei de-a doua ediţii a acestui concurs cu adevărat special. Mă bucur să văd că există în rândul nostru, al studenţilor la medicină şi al colegilor noştri mai mari care deja profesează în domeniul medical, un interes atât de mare pentru artă şi cultură. Acest concurs reprezintă pentru noi o modalitate de a ne exprima sentimentele pe care, de cele mai multe ori, nu le putem afişa în faţa pacienţilor sau pur şi simplu nu îşi au locul în mediul academic în care ne desfăşurăm activitatea. Sper că acest concurs va deveni o tradiţie în centrul nostru universitar şi va încuraja cât mai mulţi medici şi viitori medici să îşi transpună emoţiile în versuri” a subliniat Andreea Tudor, studentă în anul 6, fost Director al Diviziei de Evenimente Sociale, SSMB.
Organizatorii celei de-a doua ediţii a Concursului de creaţie literară „Vasile Voiculescu” -2019, UMF „Carol Davila” vor oferi anul acesta premii generoase ce depăşesc ca valoare suma de 2.000 de euro.
Despre UMF „Carol Davila” din Bucureşti
În 1857 Carol Davila în colaborare cu Nicolae Kretzulescu înfiinţează Şcoala Naţionala de Medicina şi Farmacie. Cea mai veche universitate de medicină şi farmacie din ţară a fost, încă de la început, recunoscută în Franţa şi Italia, unde s-au format cu precădere primii profesori. Dedicaţi îndeplinirii misiunii instituţiei de formare şi perfecţionare a resurselor umane înalt calificate în domeniul medical, de a promova cercetarea ştiinţifică, spiritul şi gândirea critică, membrii comunităţii academice se remarcă prin realizări de ordin profesional şi social. De-a lungul timpului, membrii corpului academic al Universităţii au fost recunoscuţi drept personalităţi ale lumii medicale româneşti şi internaţionale.
Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.