Firea: Sprijinul financiar ‘Materna’ va fi acordat şi în acest an; peste 26.000 de beneficiare, în decurs de doi ani

Social

Sprijinul financiar de 2.000 de lei pentru femeile însărcinate va fi alocat şi în acest an, anunţă primarul general, Gabriela Firea, care menţionează că aproape 10 milioane de euro au fost investite în acest program, în ultimii doi ani.

Circa 15.000 de viitoare mămici au beneficiat de analize gratuite şi medicamente în anul 2019, iar în total peste 26.000, în cei doi ani care au trecut de la lansarea programului „Materna”, acordat prin DGASMB, a scris Firea pe Facebook.

De la aprobarea programului, în martie 2018, valoarea stimulentelor acordate s-a ridicat la peste 43 de milioane de lei.

„Ţinta noastră a fost ca tot mai multe femei însărcinate să aibă posibilitatea de a traversa perioada de sarcină sub supravegherea unui medic, mai ales în cazul celor care nu făceau acest lucru din lipsa banilor”, a precizat edilul general.

Cu stimulentele financiare „Materna”, acordate de Primăria Capitalei, se pot cumpăra medicamente şi se pot plăti analize sau proceduri medicale care nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Voucherele au fiecare câte o valoare de 1.000 lei şi se acordă de două ori: primul, în valoare de 1.000 lei, după procesarea cererii, iar al doilea – după intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină.

Pot beneficia de acest stimulent femeile însărcinate, în vârstă de peste 18 ani, care au domiciliul stabil în Bucureşti sau reşedinţa dobândită pe raza municipiului Bucureşti de cel puţin şase luni la momentul depunerii cererii (la momentul depunerii dosarului, sarcina este de minim 10 săptămâni) şi care nu înregistrează datorii faţă de bugetul local.

Cererile se pot depune atât fizic, de luni până joi, între orele 9,00 – 15,00, cât şi în format electronic, la adresa de e-mail voucher.materna@dgas.ro, fie de către beneficiar, fie de către o persoană desemnată în baza unei declaraţii de consimţământ. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.