Firea: Vom achiziţiona 3.000 de teste pentru angajaţii din transportul public şi serviciile sociale

Social

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat că pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a Consiliului General figurează un proiect pentru achiziţionarea a 3.000 de teste COVID-19, destinate angajaţilor din transportul public în comun, termoficare, iluminat public şi servicii sociale.

„Un proiect foarte important se referă la testarea angajaţilor care nu au cum să stea acasă în această perioadă, pentru că lucrează în servicii esenţiale. Pe lângă medicii angajaţi în spitalele Municipiului Bucureşti – pentru care am lansat deja o comandă de teste PCR, în număr de 6.000 – vom achiziţiona 3.000 de teste pentru angajaţii din transportul public în comun, termoficare, iluminat public şi servicii sociale. Credem că aceşti angajaţi trebuie să beneficieze de atenţia noastră, de sprijinul nostru. Ei ar putea fi la rândul lor, în cazul în care ar fi contaminaţi, vectori de transmitere a coronavirusului de tip nou, ceea ce nu ne dorim şi de aceea considerăm că trebuie să extindem testarea”, a arătat edilul general, în debutul şedinţei.

Primarul general a menţionat că pe ordinea de zi figurează şi un alt proiect care vizează susţinerea copiilor care ar putea rămâne singuri acasă, deoarece părinţii lor sunt cadre medicale în spitalele de boli infecţioase, lucrează în servicii sociale ori s-au contaminat şi trebuie spitalizaţi.

„Ne-am gândit să identificăm locaţii potrivite, prietenoase pentru aceştia, să li se asigure atât educaţie, cât şi relaxare, asistenţă socială şi medicală. Hrană zilnică, fireşte, pentru aceşti copii care sunt vulnerabili în această perioadă de pandemie”, a spus Firea.

O altă propunere supusă dezbaterii se referă la dotarea medicilor de familie cu echipament de protecţie şi material dezinfectant.

O altă iniţiativă vizează suspendarea chiriei pentru cabinetele stomatologice, închise în urma Ordonanţei militare, a menţionat Firea. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.