În Sectorul 6, continuă lupta împotriva abandonului şcolar în rândul elevilor din comunitatea Giuleşti-Sârbi

Social

Noul an şcolar a început şi pentru cei aproximativ 100 de copii din comunitatea Giuleşti-Sârbi, incluşi în cadrul Programului Integrat de Educaţie pentru Diversitate (PIED). După o vară plină de distracţie, copiii s-au întors în bănci, echipaţi cu rechizite noi, donate prin intermediul proiectului!

Vacanţa a trecut repede şi datorită activităţilor la care au participat, precum vizite la muzee, plimbări din parc, ieşiri la bowling şi în Orăşelul Copiilor, mers la cinema, dar şi două tabere la mare.

Dintre toţi cei 100 de beneficiari ai proiectului, 20 sunt nou-veniţi, abia intraţi în clasa pregătitoare. Proiectul PIED se derulează în încinta Şcolilor Generale nr. 161 şi nr. 153 din Sectorul 6, având ca beneficiari copii cu vârste cuprinse între 6 si 15 ani, inclusiv de etnie romă, din cartierul Giuleşti – Sârbi. Scopul principal este acela de a reduce cazurile de abandon şcolar din sector, identificate în special în comunitatea respectivă.

Mai mulţi factori, printre care situaţia materială precară, anturajul şi lipsa de supraveghere a copiilor din zona Giuleşti Sârbi, au dus la iniţierea Programului, în anul 2015. Prin intermediul acestuia, elevii defavorizaţi primesc servicii complexe de tip afterschool: supraveghere şi sprijin la efectuarea temelor; meditaţii prin metode educative nonformale; o masă caldă sau o gustare, zilnic; consiliere psihologică şi educaţională. În plus, activităţile programului s-au adresat şi părinţilor, care au putut interacţiona în cadrul unei cafenele publice.

Reacţiile pozitive venite din partea comunităţii au convins autorităţile locale de utilitatea programului. Începând din anul 2017, a fost decisă continuarea proiectului pe o perioadă de încă 5 ani, cu finanţare exclusivă de la bugetul local al Sectorului 6.

La acest succes au contribuit atât efortul lucrătorilor sociali implicaţi zilnic în activităţile proiectului şi sprijinul venit din partea unităţilor de învăţământ şi a cadrelor didactice, cât şi dorinţa oamenilor din comunitatea Giuleşti-Sărbi de a le oferi un viitor mai bun copiilor lor.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.