Noi creșe în București, deschise astăzi de Primăria Capitalei

Social

Primarul General, Gabriela Firea, a inaugurat ieri, alături de primarii Daniel Florea și Gabriel Mutu, 2 noi creșe deschise de PMB, prin DGASMB, în sectoarele 5 și 6 din Capitală.

Primarul General, Gabriela Firea:

Brandusa si Clopotel sunt cresele inaugurate azi, alături de primarii Daniel Florea și Gabriel Mutu, în sectoarele 5 și 6 din Capitală, după ce săptămâna trecută am deschis încă una în sectorul 2 și mai avem în pregătire alte 2, in total inca 500 de locuri noi in crese.

În urma noilor condiții impuse de pandemie, locurile în creșe și grădinițe s-au redus, așa că am dorit să venim în sprijinul familiilor care nu au cu cine să lase copiii.

Deși primăriile de sector sunt cele care au atribuții în administrarea unor astfel de unități, a fost necesar ca și Primăria Capitalei să se implice pentru a rezolva o situație atât de actuală.

Venim cu locuri în plus, cu noi spații atractive pentru copii și bine amenajate – pentru că dorim să le facem celor mici cât mai plăcută revenirea în mediul educațional.

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea: „Este o mare bucurie pentru noi că avem sprijinul Primăriei Capitalei. Chiar era nevoie de un nou centru de acest fel în zonă, s-au construit multe blocuri în zonă și sunt familii tinere, care au copii mici și aveam foarte multe cereri. E un real ajutor, care se adaugă efortului pe care îl depunem și noi, în următoarele 6 luni vom realiza 11 grădinițe noi cu fonduri europene. Suntem pregătiți total pentru începerea noului an școlar.”

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu: “Și la sectorul 6 am luat toate măsurile pentru a avea un început de an școlar ca la carte. Vom asigura tuturor copiilor și personalului măscuțe, dezinfectanți și alte materiale de protecție. Mai mult decât atât, vom asigura și tabletele pe care Guvernul nu a reușit să le aducă. Faptul că Primăria Capitalei completează numărul de locuri în creșe este un lucru foarte bun. Am semnat autorizația de construire pentru o creșă nouă cu 120 de locuri și știu că Primăria Capitalei pregătește deschiderea unui alt centru similar.”

Cosmina Simean, director general DGASMB: “Înscrierea în centrele de îngrijire și educație timpurie pentru copii foarte mici pe care le administrăm se face exclusiv online, pe pagina noastră de internet: www.dgas.ro. Aici sunt disponibile toate informațiile necesare pentru cei interesați, lista actelor necesare și modalitatea efectivă de înscriere a celor mici în astfel de centre.”

• Cererile de înscriere se pot transmite în format electronic, începând cu 1 octombrie 2020 la adresa de e-mail antante@dgas.ro.

• În fiecare grupă vor fi înscriși între 5 și 7 copii, astfel încât să fie respectate cu stricteţe siguranţa şi protecţia sanitară.

• În cresele DGASMB se realizeaza igienizari si dezinfectari periodice, se asigura atat angajatilor cat si vizitatorilor substante dezinfectante, masti si/sau manusi.

• Centrele sunt destinate copiiilor cu vârsta cuprinsă între 0 – 3 ani și pot fi accesate cu prioritate părinţii care se duc la serviciu sau familiile monoparentale cu venituri reduse.

• Primăria Capitalei, prin DGASMB, mai administrează alte 12 creşe, care au un total de 470 de locuri.

• În următoarea perioada Direcția de Asistență Socială a Primăriei Capitalei va recruta cei mai buni specialiști de educație timpurie și după obținerea tuturor avizelor necesare pentru funcționarea creșelor sociale începem înscrierile pentru noile locații.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.