Primăria Capitalei demarează programul „Supa Comunitară”. Trei centre de distribuţie supă pentru categorii sociale vulnerabile se vor deschide în Capitală

Social

Trei centre de distribuţie supă pentru categorii sociale vulnerabile se vor deschide în Capitală.

Primăria Capitalei demarează programul „Supa Comunitară”.

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în sedinţa de astăzi, două proiecte care vizează categoriile defavorizate din Capitală, respectiv demararea programului ‘Supa Comunitară’ şi creşterea alocaţiei de hrană pentru persoanele din centrele sociale.

Primarul General, Gabriela Firea:

„Prin programul ”Supa Comunitară” vom acorda, zilnic, o porție de supă tuturor personelor aflate în dificultate. Este vorba despre persoane fără adăpost, persoane vârstnice fără posibilităţi, persoanele cu venituri foarte mici sau fără venituri, şomeri, mame adolescente, adulţi cu dizabilităţi, refugiaţi, familii monoparentale etc.

Pentru început vom deschide trei puncte de distribuire, în zone cu populație preponderent defavorizată, cu trafic ridicat de trecători, respectiv Obor, Viilor și Gara de Nord”.

De asemenea, prin aprobarea unui alt proiect de hotărâre, alocaţia de hrană creşte cu 20% pentru persoanele din centrele sociale, rezidenţiale, cămine pentru persoane vârstnice, adăposturi de noapte.

  • În prezent, aproximativ 2.500 de bucureşteni beneficiază de servicii sociale acordate în centrele Direcţei Generale de Asistenţă Socială.
  • Creşterea alocaţiei de hrană se impune întrucât în ultimii ani prețurile la alimentele de baza au crescut iar preţul alocaţiei de hrană nu a fost modificat.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.