Primăria Capitalei a început tratamentele de combatere a ţânţarilor şi căpuşelor

Social

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Eco Igienizare (CMEIB), a demarat, joi, campania de combatere a căpuşelor şi larvelor de ţânţari.

Pentru combaterea larvelor de ţânţari au fost prevăzute şase tratamente de larvicizare, care se vor realiza etapizat, în perioada aprilie – noiembrie, informează PMB prin intermediul unui comunicat.

Echipele CMEIB vor interveni pe toate malurile lacurilor din Capitală, în sistemul de apă şi canal administrat de ApaNova, dar şi în reţeaua de canalizare administrată de Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti, locuri în care se întâlnesc, cu predilecţie, larvele de ţânţari, precizează aceeaşi sursă.

Se va acţiona cu 65 de pompe de mână, utilizându-se substanţă VECTOBAC (larvicid biologic) – avizată de Comisia Naţională pentru Biocide (aviz nr. RO/2017/0202/MRA/FR-2015-0038).

„Pentru a putea combate eficient apariţia populaţiei de ţânţari precum şi pentru a împiedica dezvoltarea coloniilor de larve, Compania Municipală Eco Igienizare solicită sprijinul cetăţenilor şi al firmelor care au în administrare terenuri şi spaţii virane să se asigure că nu există acumulări de apă şi să evite păstrarea rezervoarelor cu apă şi deşeuri pe proprietăţi”, se menţionează în comunicat.

În ceea ce priveşte combaterea căpuşelor, pentru anul în curs au fost prevăzute 5 tratamente, care se vor realiza, de asemenea, etapizat, în perioada aprilie – iunie.

Astfel, se va interveni, pe timpul zilei, în toate parcurile şi spaţiile verzi din Bucureşti, precum şi pe spaţiile verzi din proximitatea blocurilor de locuinţe, arată PMB.

CMEIB va acţiona cu 40 de atomizoare cu ceaţă rece şi cu 12 echipamente de mare putere ULV (Ultra Low Volume), utilizându-se substanţa MICROSIN (insecticid) – avizată de Comisia Naţională pentru Biocide (aviz nr. 1561BIO/18/12.24).

„Facem precizarea că demararea campaniei de combatere a ţânţarilor şi căpuşelor din Capitală a avut la bază previziunile emise de meteorologi, care anunţă temperaturi ridicate pentru această perioadă, precum şi evaluările efectuate în teren de către specialiştii Companiei Municipale Eco Igienizare. De asemenea, au fost luate în calcul avertizările specialiştilor potrivit cărora, odată cu începerea sezonului cald, apariţia ţânţarilor şi a căpuşelor favorizează transmiterea unor boli extrem de periculoase pentru sănătatea oamenilor”, precizează Primăria Capitalei. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.