Primarul General, Gabriela Firea, a lansat proiectul pilot „autobuzul scolar” la cea mai mare scoala din tara. 11 autobuze moderne, 4 trasee si 46 de statii

Social

Primarul General, Gabriela Firea s-a aflat astazi, 10 septembrie, la scoala nr. 195 (Hamburg), sector 3, pentru a verifica implementarea proiectului pilot prin care elevii de la aceasta unitate de invatamant beneficiaza de transport cu autobuzul scolar pus la dispozitie de Primaria Capitalei, prin STB. Alaturi de Primarul General, s-a aflat si primarul sectorului 3, Robert Negoita.

Primarul General, Gabriela Firea:
„Asa cum am promis, am pus in aplicare proiectul pilot ‘autobuzul scolar’ pentru a veni atat in sprijinul parintilor elevilor scolii nr. 195, cat si pentru fluidizarea traficului din zona, una din cele mai aglomerate din Bucuresti. Am ales aceasta unitate de invatamant pentru ca este cea mai mare din tara, aici invatand aproximativ 2.500 de elevi, dar si pentru ca aceasta este pozitionata intr-o zona aglomerata, relativ centrala. Ne dorim ca in viitor sa asiguram transportul elevilor la mai multe scoli din Bucuresti, dar aceasta masura va fi luata numai dupa ce proiectul pilot isi va dovedi utilitatea.
STB a pus la dispozite 11 autobuze Otokar noi, moderne, din gama de 10 m, din cele 400 achizitionate anul trecut de Primaria Capitalei, care vor parcurge 4 trasee si vor fi deservite de 18 soferi, in doua schimburi, precum si de 18 angajati STB care ii vor insoti pe elevi. Costurile lunare ale acestui proiect pilot se ridica la aproximativ 21.000 de euro, suma care cred ca este cheltuita cu folos, mai ales ca este vorba despre siguranta copiilor nostri precum si de reducerea poluarii in Bucuresti.
Programul de circulatie a autobuzelor este adaptat conform programului scolar. De asemenea,autobuzele vor avea 46 de statii, pentru toate cele 4 trasee, dintre care 17 sunt statii nou infiintate, restul fiind statii STB existente. Atat programul de circulatie, cat si traseele de transport sunt afisate pe placutele de informare din statii”.

Masuri pentru siguranta elevilor
De asemenea, Primarul General, Gabriela Firea, a mai explicat ca, desi autobuzele sunt destinate elevilor scolii 195, la solicitarea parintilor altor scoli din zona, se va analiza posibilitatea ca si elevii altor unitati de invatamant care se afla pe traseele autobuzelor sa poata beneficia de autobuzele scolare.
Edilul sef a mai declarat ca in fiecare dintre aceste autobuzele scolare vor fi angajati STB a caror sarcina va fi aceea de a supraveghea elevii, imbarcarea/debarcarea elevilor realizandu-se doar prin usa din fața a mijlocului de transport, pentru asigurarea unor condiții de siguranța, respectiv prevenirea eventualelor incidente. In fata scolii, atat la imbarcare cat si la debarcare, se va afla un echipaj al Politiei Locale sector 3, astfel incat sa poata coordona/supraveghea intrarea si iesirea copiilor din scoala.
La randul sau, primarul sectorului 3, Robert Negoita, a declarat: „O felicit si ii multumesc doamnei Primar General, Gabriela Firea, pentru aceasta initiativa, pentru ca a ales o scoala atat de mare ca aceasta pentru derularea programului pilot, cu atat mai mult cu cat aici, din cauza faptului ca sunt atat de multi elevi, deseori zona este blocata de autoturismele parintilor care vin sa ii ia sau sa ii aduca pe copii. Acum autobuzele scolare au statie chiar in dreptul scolii, se stie ora exacta cand ajung, iar copiii sunt in siguranta. Sper ca proiectul va fi un succes si ca se va implementa in cat mai multe scoli!”

Autobuzele scolare vor parcurge zilnic 530 de km
Pentru fluidizarea traficului si siguranta elevilor, pe str. Lunca Bradului, dinspre str. L. Rebreanu catre bd. Nicolae Grigorescu s-a instaurat sens unic de circulatie.
Autobuzele parcurg zilnic un număr total de cca. 530 km, iar costul lunar estimat pentru această activitate este de aproximativ 100.000 de lei.
Traseul 1: Scoala Gimnaziala nr. 195, str. Lunca Bradului, bd. Nicolae Grigorescu, str. Constantin Brancusi, str. Baba Novac, sos. Mihai Bravu, str. Rodul Pamântului, str. Gheorghe Petrascu, str. Câmpia Libertatii, bd. Basarabia, bd. Nicolae Grigorescu, str. Liviu Rebreanu, str. Lunca Bradului, Scoala Gimnaziala nr. 195.
Traseul 2: Scoala Gimnaziala nr. 195, str. Lunca Bradului, bd. Nicolae Grigorescu, bd. Basarabia, bd. 1 Decembrie 1918, str. Liviu Rebreanu, str. Lunca Bradului, Scoala Gimnaziala nr. 195.
Traseul 3: Scoala Gimnaziala nr. 195, str. Lunca Bradului, bd. Nicolae Grigorescu, str. Liviu Rebreanu, bd. 1 Decembrie 1918, 4 str. Trapezului, str. Prevederii, bd. Nicolae Grigorescu, str. Liviu Rebreanu, str. Lunca Bradului, Scoala Gimnaziala nr. 195.
Traseul 4: Scoala Gimnaziala nr. 195, str. Lunca Bradului, bd. Nicolae Grigorescu, bd. Camil Ressu, str. Fizicienilor, bd. Energeticienilor, bd. Râmnicu Sarat, bd. Râmnicu Vâlcea, bd. Camil Ressu, str. Liviu Rebreanu, str. Lunca Bradului, Scoala Gimnaziala nr. 195.
Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.