Primăria Municipiului Bucureşti NU înregistrează nicio datorie cu termenul de scadenţă depăşit, pentru serviciul de termoficare

Social

Primăria Municipiului Bucureşti anunţă joi, că în momentul de faţă NU înregistrează nicio datorie cu termenul scadent depăşit pentru serviciile de termoficare.

Mai mult decât atât, în cursul zilei de astăzi, a fost realizată o plată ÎN AVANS, în valoare de 9 milioane de lei, pentru consumul aferent lunii noiembrie, care are termen scadent la data de 2 ianuarie 2020.

Subliniem faptul că datoriile la care ELCEN face referire, respectiv suma de 313 milioane de lei, cauzate de caracterul sezonier al încasărilor specific sistemului de termoficare au de la data intrării RADET în faliment un regim juridic diferit, intrând sub incidenţa Legii Insolvenţei 85/2014. Astfel, încasarea acestor sume se va face conform contractului de furnizare a energiei termice, prin plăţi care se vor efectua din Contul ESCROW, acolo unde se colectează, zilnic, sume de la cei care plătesc serviciile de termoficare, inclusiv Primăria Capitalei. Sumele din acest cont vor fi repartizate în conformitate cu prevederile Legii Insolvenţei. Nu există nicio altă posibilitate legală astfel încât Primăria Capitalei să poată achita aceste sume.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.