Primăria Sectorului 2 are defibrilator

Social

Primăria Sector 2 este prima instituţie a administraţiei publice locale şi centrale din Bucureşti care are, de luni, 9 decembrie 2019, un defibrilator extern automat, amplasat cu ajutorul Asociaţiei „Părinţi Salvatori”, în cadrul campaniei „Minuni cu bani mărunţi”.

În perioada următoare, Asociaţia şi-a propus să instaleze încă 1.000 defibrilatoare externe, automate, în toată ţara, care să contribuie la salvarea de vieţi.

Achiziţionarea acestui defibrilator de ultimă generaţie a fost posibilă datorită oamenilor minunaţi care susţin proiectul „Părinţi Salvatori” prin trimiterea unui SMS cu valoare de 2 EUR, la numărul 8844, cu textul MINUNI.

Alte defibrilatoare au fost montate deja în Baia Mare, Paşcani, Sighetu-Marmaţiei şi în staţiunea de schi Borşa.

Conform datelor furnizate de către Asociaţia care implementează acest proiect, aproximativ 70% din cazurile de stop cardio-respirator subit se petrec în afara mediului spitalicesc, singura şansă de salvare a vieţii victimei fiind demararea de către martori a manevrelor de resuscitare şi defibrilare, până la sosirea salvatorilor calificaţi.

Defibrilatoarele externe sunt complet automate, au o greutate de doar 3 kg şi pot fi folosite cu uşurinţă, inclusiv de persoanele fără pregătire de specialitate. Utilizatorii sunt ghidaţi, pas cu pas, în limba română de toate măsurile ce trebuie luate pentru salvarea unei vieţi, aparatul automat fiind cel care stabileşte intensitatea curentului descărcat în funcţie de vârsta şi greutatea victimei.

Prezent la eveniment, domnul Viceprimar Dan Cristian Popescu a lăudat iniţiativa Asociaţiei „Părinţi Salvatori” care a decis să amplaseze acest aparat la Primăria Sectorului 2. Domnia sa şi-a anunţat intenţia de-a sprijini demersurile asociaţiei care doreşte să continue activitatea de montare a defibrilatoarelor automate în mai multe locuri publice inclusiv din Capitală.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.