Primarul General, Gabriela Firea, a semnat contractul pentru realizarea parcării de tip park&rade de la intersecţia Pantelimon Vergului

Social

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat contractul de realizare a parcării de la intersecţia Pantelimon-Vergului, obiectiv de investiţii care face parte din proiectul „Reabilitare Sistem Rutier cu Linii de Tramvai pe Sos. Pantelimon şi Sos. Iancului”.

Primarul General Gabriela Firea: „După aproape 7 ani de când trebuia construită această parcare de tip park&rade, am făcut, împreună cu specialiştii Primăriei Capitalei şi ai constructorului, toate demersurile astfel încât acest proiect, atât de important pentru descongestionarea traficului în Bucureşti, să fie deblocat! Am semnat contractul de execuţie, au fost obţinute toate avizele, inclusiv autorizaţia de construire şi s-a emis ordinul de începere a lucrărilor. Durata de execuţie a parcării, care va avea o capacitate de cca 500 de locuri, este de 12 luni, iar valoarea investiţiei este de aproximativ 21 de milioane de euro. În ceea ce priveşte costurile de realizare a acestui proiect, ne bazăm, conform legii, pe un ritm firesc al încasărilor de la Ministerul de Finanţe. Reamintesc încă o dată că Primăria Capitalei nu încasează taxe şi impozite, bugetul Primăriei Generale fiind alimentat peste 90% din impozitul pe venit.

De asemenea, Primarul General, Gabriela Firea, a mai explicat: „parcările de acest tip contribuie în mod eficient la fluidizarea traficului, întrucât le oferă nerezidenţilor care vin în Bucureşti zilnic, la muncă sau la studii, o alternativă avantajoasă la tranzitarea oraşului cu autoturismul propriu, respectiv posibilitatea să parcheze în spaţii special amenajate de unde au acces direct la transportul în comun. Totodată, facilităţile de tip park&rade contribuie şi la degajarea parcărilor din zona centrală, unde cerinţă este foarte mare”.

Parcarea de la intersecţia Pantelimon Vergului va fi realizată de Asocierea „Tehnologică Radion, TIAB şi VIA Proiect”.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.