Aeroportul Henri Coandă are un nou ambulift de ultimă generaţie, pentru deservirea pasagerilor cu mobilitate redusă

Economic Social

Un nou ambulift, de ultimă generaţie, a intrat miercuri în dotarea serviciului specializat al Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB), urmând să fie dat în exploatare în următoarele zile, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Potrivit unui comunicat, acest ambulift, care a costat aproximativ 350.000 euro (1,65 milioane lei), se adaugă celor trei existente şi va creşte semnificativ calitatea serviciilor şi operativitatea în deservirea pasagerilor cu mobilitate redusă care tranzitează aeroportul.

Ambuliftul permite transferul direct al pasagerilor cu mobilitate redusă de la poarta de îmbarcare până la uşa avionului (şi invers), atunci când aeronava se află parcată pe o poziţie îndepărtată, pe platformele aeroportului (41% din totalul pasagerilor cu mobilitate redusă de pe AIHCB).

„Persoanele cu mobilitate redusă care tranzitează aeroportul Henri Coandă beneficiază de servicii profesioniste de asistenţă, în conformitate cu Regulamentul UE 1107/2006 privind drepturile persoanelor cu handicap şi ale persoanelor cu mobilitate redusă pe durata călătoriei pe calea aerului. În anul 2018 au beneficiat de astfel de servicii un număr de circa 49.869 pasageri, iar în primele 6 luni din 2019 – 25.161”, menţionează reprezentanţii CNAB.

Totodată, CN Aeroporturi Bucureşti a demarat procedurile de achiziţie a două noi autospeciale pentru transportul persoanelor cu mobilitate redusă, respectiv a unor cărucioare dedicate non-metalice, care permit trecerea prin filtrele de control de securitate fără disconfort pentru ocupant.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.