Primarul General, Gabriela Firea: „Investim în infrastructura de educaţie din Capitală: vom construi 4 grădiniţe şi 5 after-school-uri în sectoarele 2 şi 5”

Social

Primăria Capitalei derulează investiţii în valoare de 51,7 milioane de lei în infrastructura educaţională preluată de la sectoarele Bucureştiului.

Primarul General, Gabriela Firea: „Deşi la nivelul Capitalei, prin lege, primăriile de sector sunt cele care administrează şcolile şi grădiniţele, Primăria Generală îşi doreşte să contribuie la infrastructura educaţională, pentru că este nevoie ca elevii să înveţe şi să fie îngrijiţi în clădiri moderne, care au asigurate toate dotările necesare. De aceea, am propus sectoarelor să ne înainteze obiectivele pe care doresc să le preluăm, pentru realizarea investiţiilor. Astfel, pe partea de infrastructură şcolară, am preluat realizarea a 4 grădiniţe şi a 5 clădiri cu funcţiune de after-school, în sectoarele 2 şi 5. Avem pregătită documentaţia, aşa încât, până la sfârşitul acestei luni, putem lansa procedura de achiziţie pentru execuţia lucrărilor la 4 grădiniţe şi 2 after-school-uri. Celelalte 3 clădiri after-school se află, în prezent, în stadiul de relocare a utilităţilor.”

Indicatorii tehnico-economici sunt aprobaţi pentru toate cele 5 clădiri after-school şi pentru cele 4 grădiniţe, fiind estimată o valoare totală a investiţiei de 11 milioane de euro şi un termen de execuţie de 14 luni (pentru clădirile after-school) şi de 16 luni de la data începerii lucrărilor (pentru grădiniţe).

Cele 6 obiective care vor fi lansate în achiziţie până la sfârşitul lunii sunt următoarele:

Grădiniţa situată în str. Sportului nr. 21: va fi demolată actuala clădire, degradată şi va fi edificată o grădiniţă cu 8 grupe (imobil cu S+P+1E). Noua clădire va avea 8 săli de clasă, sala multifuncţională, sală de mese, cabinet medical, grupuri sanitare, bucătărie, spaţii tehnice. Se va realiza de asemenea un sistem de încălzire centralizat şi se vor amenaja curtea şi terenul aferent grădiniţei.

Grădiniţa din str. Periş nr. 27: un nou imobil va fi construit în locul actualei clădiri, degradate, pentru a găzdui o grădiniţă cu program prelungit: 4 grupe de copii, săli de mese, bucătării, spaţii birouri pentru personalul administrativ, cabinet medical, adăpost apărare civilă, centrală termică etc.

Grădiniţa din str. Ştiucii nr. 54: clădirea actuală, aflată în stare avansată de degradare, va fi demolată şi va fi realizată o construcţie nouă. Grădiniţa va avea 7 grupe, sală de mese, bucătărie, spaţii de birouri pentru personal administrativ, cabinet medical, adăpost apărare civilă, spaţii tehnice etc.

Grădiniţa din str. Pescăruşului nr. 124 (S+P+1E) va avea la subsol spaţii amenajate pentru bucătărie, sală de mese, spaţii de depozitare şi tehnice, adăpost de apărare civilă, iar la parter şi etaj 8 săli de clasă, cabinet medical, vestiare, birouri cancelarie şi camere tehnice. Incinta se va amenaja cu alei, locuri de joacă şi spaţii verzi.

After-school Şcoala Gimnazială nr. 103 – noua clădire va asigura spaţii pentru 96-120 de elevi: 8 săli de clasă, sală de mese, sală de activităţi, grupuri sanitare şi spaţii tehnice şi administrative.

After-school Şcoala Gimnazială nr. 134 – este propusă realizarea unei infrastructuri noi, care va adăposti 60-75 de elevi (5 grupe), precum şi funcţiunile pentru sală de mese, sală de activităţi, grupuri sanitare şi spaţii tehnice şi administrative.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.