Movile de moloz şi pământ au apărut în Parcul Pantelimon din Capitală. Comisarii Gărzi de Mediu promit că vor lua măsuri

Social

Sute de metri pătrați din Parcul Pantelimon din București au dispărut sub o movilă imensă de pământ și moloz, înaltă de aproximativ 7 metri. Locuitorii din zonă se plâng că au rămas fără spațiul verde, dar Primăria sectorului 3susține că zona ar fi în plină amenajare, chiar dacă stâlpii de lumină, copacii și băncile au fost îngropate. Comisarii Gărzi de Mediu au fost la fața locului și urmează să ia măsuri.

O movilă imensă de pământ și moloz a apărut aproape peste noapte în Parcul Pantelimon din Sectorul 3 al Capitalei. Mai exact pe strada Gara Cățelu, nr 94. Pământul a fost pus cu nepăsare peste mai mulți copaci, stâlpi de iluminat, alei și bănci.

Sute de camioane cu pământ au fost descărcate în Parcul Pantelimon. Movila se întinde pe o suprafață de peste 500 de mp și are o înălțime de aproximativ 7 metri.

„Sunt mașini de balast amestecat cu resturi din construcție. De fapt sunt resturi de excavare de la șantierul din Bulevardul Decebal, parcarea pe care o amenajează Primăria Sectorului 3”, spune consilierul general al Primăriei Municipiului Bucureşti, Octavian Berceanu..

Locuitorii din zonă se plâng că au rămas fără spațiul verde din fața caselor, dar și că acum sunt nevoiți să înghită praful împrăștiat de vânt.

Într-un răspuns remis Știrilor TVR, Primăria Sectorului 3 își justifică demersul spunând că Parcul Pantelimon este în plin proces de modernizare și amenajare. Mai exact, autoritățile spun că vor să facă aici un skatepark, un complex acvatic, dar și o zonă pentru săniuș. Nu ne-au spus însă și care a fost motivul pentru care mai mulți copaci și stâlpi de iluminat au fost pur și simplu îngropați.

Comisarii Gărzii de Mediu, care au fost la față locului, ne-au comunicat că le-au cerut reprezentanților Primăriei Sectorului 3 să se prezinte săptămâna viitoare la comisariat cu toate avizele pe care ar trebui să le aibă pentru demararea lucrărilor.

Potrivit unui raport al Curții de Conturi, fiecare bucureştean ar beneficia de 10 mp de spațiu verde. Cu mult sub media impusă de Uniunea Europeană, de 26 de metri pătraţi.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.