Proiectul noii staţii de metrou de pe Şoseaua Berceni intră pe ultima sută de metri

Social

PRIMĂRIA SECTORULUI 4 A FINALIZAT PROCEDURA PENTRU OBŢINEREA FONDURILOR EUROPENE NECESARE DERULĂRII INVESTIŢIEI

Primarul Sectorului 4, domnul Daniel Băluţă, a semnat ieri, 01 octombrie 2019, împreună cu ministrul transporturilor, domnul Răzvan Cuc şi cu directorul S.C. Metrorex S.A, domnul Marin Aldea, protocolul în urma căruia UAT Sector 4 primeşte dreptul de folosinţă a terenurilor pe care va fi construită noua staţie de metrou de pe Şoseaua Berceni.

Protocolul menţionat completează protocolul semnat în urmă cu două săptămâni între Primăria Sectorului 4 şi S.C. Metrorex S.A., în urma căruia cele două entităţi au devenit asociere de autorităţi contractante şi reprezintă ultima formalitate legală pe care Primăria Sectorului 4 o mai avea de îndeplinit pentru a fi eligibilă în vederea obţinerii fondurilor nerambursabile necesare derulării investiţiei de interes public atât pentru Sectorul 4, cât şi pentru Bucureşti (85% din valoarea totală a investiţiei ce se cifrează la aproximativ 179 milioane de lei).

„Acest proiect este dovada colaborării deosebite dintre instituţiile implicate, cum ar fi Ministerul Transporturilor, condus de către domnul ministru Răzvan Cuc, Ministerul Fondurilor Europene, condus de doamna ministru Roxana Mînzatu, S.C. Metrorex S.A., condus de domnul director Marin Aldea, precum şi Direcţia Generală Organismul Intermediar pentru Transport, condusă de domnul director Cătălin Costache. Pentru tot spriinul pe care ni l-au acordat, le transmit mulţumiri în numele comunităţii sectorului 4. Cu această ocazie, trebuie să le mulţumesc şi colegilor din Aparatul de Specialitate din cadrul Primăriei Sectorului 4, pentru munca depusă zilnic pentru derularea conformă a acestui proiect deosebit de important atât pentru comunitatea noastră, cât şi pentru întreaga Capitală”, declară Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Trebuie menţionate, în acest context, şi alte acţiuni întreprinse de către autoritatea locală în vederea derulării cu succes a acestui proiect deosebit de important:

a. În data de 30 septembrie 2019 a fost lansată licitaţia deschisă privind servicii de proiectare (4 luni) şi execuţie (18 luni) a obiectivului de investiţii „Edificiarea unei staţii de metrou la nivel suprateran, situată între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură”. Detalii suplimentare privind această procedură pot fi obţinute prin accesarea Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), numărul anunţului fiind (CN1015605/01.01.0001)

b. în data de 20 septembrie 2019, Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat indicatorii tehnico-economici aferenţi investiţiei „Edificiarea unei staţii de metrou la nivel suprateran, situată între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură”.

Pentru informaţii suplimentare,
Cristian ZĂRESCU
CONSILIER PRIMAR

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.