Reprezentanţii spitalelor bucureştene susţin că au măşti de protecţie

Social

Reprezentanţii mai multor unităţi medicale din Bucureşti au declarat că în prezent au măşti de protecţie şi au spus că cererea în spitale este foarte mare.

“Avem anumite cantităţi, dar mai şi achiziţionăm. (…) Problema este că se consumă mai multe decât în alte perioade. (…) Este şi epidemie de gripă. Trebuie să luăm nişte măsuri de precauţie. Da, în momentul acesta avem”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă “Floreasca”, Bogdan Opriţa.  Medicul Silvius Negoiţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, a spus că unitatea medicală dispune în prezent de măşti. “Avem. Chiar astăzi a fost o şedinţă şi până în acest moment toate secţiile au raportat, inclusiv Serviciul Achiziţii, că în momentul acesta ţinem faţă fluxului de cereri. Este foarte mare cererea mai ales pentru aparţinători care se costumează complet. Sunt cu sutele şi trebuie asiguraţi toţi, nu doar pe unii. (…)  Nu am primit deocamdată negaţii de la furnizori”, a spus medicul.

Comandantul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Carol Davila”, Florentina Ioniţă Radu, a spus că unitatea medicală are un stoc de 100.000 de măşti.

“Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, ca în fiecare an din 2017 până în prezent, s-a pregătit pentru sezonul de gripă, care începe în decembrie şi se termină în martie. Am luat măsurile necesare, de a avea materiale de protecţie pentru personal, dar şi pentru pacienţi şi de a organiza activitatea în condiţii de circulaţie crescută a infecţiilor respiratorii sau epidemie de gripă, când e cazul. Din păcate, coronavirusul se suprapune peste epidemia de gripă şi va prelungi acest sezon de infecţii respiratorii acute, astfel că va trebui să refacem stocurile”, afirmă reprezentanţii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Managerul Spitalului “Marie Curie”, Daniel Buzatu, a declarat că unitatea medicală dispune de un stoc de 30.000 de măşti.

“Eu lucrez pe secţia de chirurgie, avem măşti peste tot. Şi la pansamente (n.r. – sala de pansamente), la sala de operaţii. Toată lumea, de la infirmiere la medici, au măşti. A spus că au mai fost achiziţionate măşti. (…) Sunt măşti, avem la discreţie. Sunt puse şi pentru pacienţi. Sunt cutii cu măşti în mai multe spaţii”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Spitalului “Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale “Dr. Victor Babeş”, Simin Florescu, a spus că unitatea medicală dispune de măşti de protecţie.  Managerul Institutului “Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a declarat că joi urmează să sosească în unitatea medicală 2.000 de măşti. “Am făcut comandă pentru 13.000, necesarul pentru o lună al institutului. Firma care trebuia să livreze produsele ne trimite 2.000 de măşti. Pentru restul primim negaţie, aşa că singura posibilitatea în acest moment este ca institutul să realizeze achiziţia prin consultarea SEAP – achiziţie directă. (…) O să cumpărăm pentru două luni. 30.000 o să avem, nu o să fie o problemă”, a spus Beatrice Mahler. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.