EUROPAfest 2020 se mută în luna iulie

Social

În urma anunțului din 6 aprilie legat de prelungirea stării de urgență, EUROPAfest 2020 a decis suspendarea concertelor programate în luna mai.

Festivalul Internațional EUROPAfest, aflat la ediția a 27-a, și Bucharest International Jazz Competition, aflat la ediția a 14-a, evenimente anuale destinate muzicienilor profesioniști și publicului larg, au decis suspendarea concertelor programate pentru luna mai 2020 și mutarea lor într-o altă perioadă. Evenimentele vor fi reprogramate în a doua parte a lunii iulie, dar confirmarea datei depinde de evolutia stării generate de Coronavirus atât în Romania, cât și la nivel european și mondial, ținând cont că festivalul EUROPAfest reunește artiști din toată lumea.

EUROPAfest prezintă anual peste 300 de muzicieni de jazz, blues, pop și clasic din Europa, SUA, Australia, Canada, Singapore și alte tări. Unic în România, în 2005 EUROPAfest a fost primul eveniment căruia Casa Regală i-a acordat Înaltul Patronaj, iar din 2015 este festival EFFE Europe’s finest festivals, titulatură oferită de Comisia Europeană și Parlamentul European.

Bucharest International Jazz Competition, manifestare singulară în peisajul jazz-ului profesionist din România, este cotat între primele trei concursuri de jazz din Europa. Fiecare ediție include concerte, concursuri, jam sessions, workshop-uri, masterclasses.

Fără artă și cultură, izolarea în casă ar fi fost mult mai greu de suportat, sau chiar imposibilă. Organizatorii își exprimă speranța ca momentul revenirii pe scenele adevărate din sălile de concerte, în fața unui public numeros, să fie cât mai aproape.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.