S-a dat startul înscrierilor pentru NEW DRAMA – Concurs de dramaturgie pentru adolescenți – Ediția a VI-a

Divertisment

Teatrul EXCELSIOR organizează în perioada ianuarie – octombrie 2020 cea de-a șasea ediție a Concursului de Dramaturgie NEW DRAMA, dedicat adolescenților cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani.
NEW DRAMA se adresează tuturor tinerilor pasionați de teatru și îi încurajează să își dezvolte imaginația prin însușirea și dezvoltarea tehnicilor de scriere dramatică. Adolescenții sunt, așadar, invitați să scrie o piesă într-un act și să o trimită pe adresa secretariat.literar@teatrul- excelsior.ro , împreună cu o scrisoare de motivație, prin care să explice de ce își doresc să participe la concurs.
Textele înscrise vor fi jurizate de profesioniști din domeniul teatrului (dramaturgi, regizori şi critici de teatru). În urma selecției, șase dintre piese vor ajunge în faza finală a proiectului, iar textul câștigător va fi transformat într-un spectacol care va fi montat în stagiunea următoare și care va intra apoi în repertoriul Teatrului EXCELSIOR.

ETAPELE DE DESFĂȘURARE A CONCURSULUI NEW DRAMA:
a. Înscrierea textelor de către concurenţi, jurizarea şi desemnarea celor 6 texte finaliste.
b. Un atelier de scriere dramatică pentru cei șase finaliști, susținut la Teatrul EXCELSIOR de un dramaturg reputat.
b. Spectacole-lectură pe baza celor șase texte finaliste, cu regizori și actori profesioniști, în urma cărora juriul va desemna piesa câștigătoare.
c. Textul câștigător devine spectacol, montat la Teatrul EXCELSIOR în stagiunea 2020-2021.
CALENDARUL CONCURSULUI:
 Ianuarie 2020 – lansarea proiectului
 30 martie 2020 – deadline pentru înscrierea textelor
 27 aprilie 2020 – anunțarea titlurilor finaliste
 29 – 31 mai 2020 – atelierul de scriere dramatică
 3 octombrie 2020 – spectacole-lectură la Teatrul EXCELSIOR
 Stagiunea 2020-2021 – premiera spectacolui montat pe baza piesei câștigătoare

Sperăm ca şi anul acesta concursul de dramaturgie NEW DRAMA să îi atragă pe adolescenţii din toată ţară, aşa cum s-a întâmplat la fiecare dintre ediţiile precedente. În anul 2019, au fost înscrise 47 de texte ale unor tineri autori din 28 de sate, comune şi oraşe ale ţării, piesa câştigătoare fiind Teoria pământului plat de Carmen-Thea Drogoreanu din București, text care urmează să fie montat şi să aibă premiera în anul 2020, pe scena Teatrului EXCELSIOR.

Mai multe detalii și noutăţi despre spectacolele și programele Teatrului EXCELSIOR sunt disponibile pe website-ul http://www.teatrul-excelsior.ro

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.