Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti organizează în data de 10 decembrie 2019 evenimentul de promovare a proiectului european EU-CONEXUS

Divertisment

European University for Smart Urban Coastal Sustainability: Universitatea Europeană pentru Dezvoltarea Durabilă Inteligentă a Zonelor Urbane de Coastă.

Pe parcursul întâlnirii cu invitaţii, reprezentanţii administraţiei centrale şi locale, industriei de construcţii, asociaţiilor profesionale, asociaţiilor neguvernamentale şi mass-media, precum şi a partenerilor şi finanţatorilor Universităţii noastre se vor dezbate idei, propuneri, soluţii ale părţilor interesate (stakeholderi-lor) de pe piaţa construcţiilor din România. Organizatorul va aborda, cu sprijinul asociaţiilor profesionale, patronatelor şi autorităţilor publice centrale şi locale, aspecte actuale şi de viitor ale ingineriei construcţiilor.

Managementul proiectului de o alianţă formată din universităţile europene: La Rochelle (LRUniv), Franţa, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea de Agricultură din Atena (AUA), Grecia, Universitatea din Klaipeda (KU), Lituania, Universitatea Catolică din Valencia (UCV), Spania şi Universitatea din Zadar (UNIZD), Croaţia.

Deschiderea manifestării de promovare va avea loc în 10 decembrie a.c., la ora 14:30, în amfiteatrul I2-Mihail Hangan, clădirea Facultăţii de Construcţii Civile, Industriale şi Agricole, campusul Tei, Bd. Lacul Tei nr. 122-124, sector 2.

Obiectivul proiectului este ca Universitatea Europeană pentru Dezvoltare Durabilă Inteligentă a Zonelor Urbane de Coastă (EU-CONEXUS 2) să pregătească, alături de partenerii săi din Franţa, Grecia, Spania, Lituania şi Croaţia, un program de Universitate Europeană integrat, multidisciplinar, multilingvistic şi inovator, cu abordare bazată pe provocări, concentrată pe dezvoltarea digitală, urbană, durabilă a zonelor de coastă, implicând părţi interesate regionale economice şi sociale, utilizând metode de predare şi învăţare inovatoare şi bazate pe TIC (tehnologii informaţionale şi de comunicare).

Alegerea zonelor de coastă este o consecinţă logică a importanţei pe care o au acestea în relaţiile comerciale, în energie şi construcţii durabile, în turism, în pescuit.

Abordarea metodologică în cadrul proiectului este orientată către personalizarea programelor de studii, prin intermediul unei curricule noi şi flexibile, prin utilizarea metodelor noi şi inovatoare de predare şi învăţare bazate pe TIC şi prin includerea experienţelor practice şi profesionale.

Proiectul EU-CONEXUS – Universitatea Europeană pentru Dezvoltare Durabilă Inteligentă a Zonelor Urbane de Coastă este finanţat prin Programul EU pentru educaţie, formare, tineret şi sport Erasmus+, acţiunea KA2, Cooperare pentru inovare şi schimburi de bune practici, proiecte de parteneriat strategic, anunţul pilot de proiecte: EAC-A03-2018.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.