USR Bucureşti: Diminuarea poluării ţine de rezolvarea problemei traficului şi a încălzirii locuinţelor

Politic

USR Bucureşti este de părere că diminuarea poluării ţine de rezolvarea a două mari probleme ale Capitalei – traficul şi încălzirea locuinţelor, afirmând că noaptea trecută în Bucureşti cotele de poluare au explodat.

„Potrivit reglementărilor europene, nivelul de pulberi în suspensie ar trebui să fie de maximum 20 micrograme/m3 pentru PM 2,5* (valoare ce ar trebui atinsă începând cu 1 ianuarie 2020) şi de 40 micrograme g/m3 pentru PM 10. În Bucureşti, aceste valori au fost depăşite şi cu 800-1000%! (…) Pentru a atinge aceste ţinte, Bucureştiul ar fi trebuit să adopte din timp măsurile necesare. Diminuarea poluării ţine de rezolvarea a două mari probleme ale Capitalei: traficul şi încălzirea locuinţelor. Cele două sunt responsabile pentru aproape 90% din poluarea cu particule PM 2,5 şi PM 10”, a postat USR Bucureşti, luni, pe Facebook. 

USR Bucureşti a solicitat ministrului Mediului şi Gărzii de Mediu să vină de urgenţă cu o explicaţie în faţa bucureştenilor despre ce se întâmplă.

„Nici Gabriela Firea nu a făcut nimic în ultimii 4 ani pentru a reduce poluarea în Bucureşti!”, a adăugat USR Bucureşti.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a declarat într-o conferinţă de presă că episodul recent de poluare din Bucureşti a fost determinat de un cumul de factori, însă în prezent sunt condiţii de intrare în normalitate.

El a menţionat că în primul rând a fost vorba despre arderile necontrolate din Bucureşti şi judeţul Ilfov, dar şi că există suspiciuni privind derularea unor activităţi industriale neconforme în aceleaşi zone. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.