Candidatul comun al Coaliției PNL-PSD la alegerile pentru Primăria Capitalei este dr. Cătălin Cîrstoiu

Politic

„Activitatea politică este încă percepută la noi ca un demers egoist, în care politicienii se concentrează doar pe propriile interese, nu pe ceea ce obțin românii. Acesta este lucrul pe care am venit să îl schimb de când am intrat în politică. De când am intrat în armată, am fost în slujba țării și a românilor. În fiecare zi.

Pentru ca Bucureștiul să se dezvolte și cetățenii să simtă că trăiesc într-o capitală europeană, e nevoie să lăsăm deoparte diferențele și să alegem o administrație care să rezolve problemele bucureștenilor și să muncească pentru ei. Dincolo de partide, culori politice și interese egoiste.

Cătălin Cîrstoiu este soluția noastră pentru această administrație. De ce el și nu un politician clasic? Simplu. Bucureștiul are nevoie de cineva care nu este interesat de afaceri, de scene și emisiuni TV, nu este interesat de spectacol – ci este interesat de rezultate și de binele comun. Iar această persoană nu trebuie să fie una celebră.

Cătălin este un medic cu vechime, un om profesionist și integru, care a jurat să pună beneficiul celorlalți înaintea celui propriu. Și care asta a făcut în ultimii 20 de ani. Știe să ia decizii în situații critice și să-și păstreze cumpătul – sunt calități importante de care Bucureștiul are nevoie astăzi. Cătălin este, de asemenea, un manager de succes, care conduce o instituție cu peste 3500 de angajați.

Alături de el va sta o întreagă echipă – oameni din cele mai mari două partide, dar și profesioniști fără legătură cu politica. Unul dintre aceștia este și domnul arhitect și profesor Tiberiu Florescu – un om care știe să creioneze un proiect, să îl monitorizeze și să se asigure că va fi realizat și care are o experiență vastă în domeniul său, experiență de care Bucureștiul poate beneficia.

Am decis să îl susținem cu toată forța noastră pe Cătălin Cîrstoiu – un om care, în toată cariera sa, și-a îndeplinit îndatoririle cu profesionalism și dedicare. Și sunt convins că asta va face și din funcția de primar general al Capitalei și că va dezvolta Bucureștiul așa cum, din păcate, administrația actuală nu a făcut-o”, Nicolae Ionel Ciucă, președintele PNL.

„M-am săturat să văd explicaţii că nu se poate. (…) Vorbim de capitala României, de un primar general care trebuie să coordoneze o echipă, care trebuie să fie un manager şi un catalizator al oamenilor performanţi din toate domeniile. Vorbim de un primar general care să fie căutat, să primească vizitele altor primari europeni. Nu am văzut aşa ceva până acum. (…) La 32 de ani de la Revoluţie, vedem în continuare cum nu se fac drumuri, cum nu avem căldură, cum vorbim de termoficare.

Ce poţi să construieşti? Dacă domnul primar general ar fi venit la mine, categoric, împreună cu echipa guvernamentală, am fi căutat soluţii. Categoric, dacă ar fi venit la Parlament s-ar fi căutat soluţii pentru modificări legislative astfel încât să se termine discuţiile şi cu proprietatea şi cu serviciile la nivel de sectoare şi primar general.

Singurele lucruri cu care se laudă primarul general sunt lucrurile şi proiectele lăsate de doamna Gabriela Firea.

Da, doctorul Crîstoiu n-a stat cu mâna întinsă la Guvernul României, la administraţiile locale, a făcut proiecte europene şi aşa a dezvoltat Spitalul Universitar. (…) Sunt ferm convins că, după patru ani, domnul profesor va veni şi va prezenta împreună cu echipa domniei sale de la Primărie toate realizările şi împreună cu primarii de sector. De fapt, asta cred că ne dorim cu toţii şi asta cred că este aşteptarea românilor, după 30 de ani”, a afirmat, la rândul său, preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu.

„Nu sunt om politic sau, mai bine zis, până astăzi, nu am avut o carieră politică. Dar, astăzi, este într-adevăr un moment în care alianţa celor mai mari două partide din România – Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal – scoate pentru prima oară un produs, să spunem aşa, al acesteia alianţe – candidatul la Primăria Generală a Capitalei. Am discutat mult împreună despre idei, despre proiecte, despre tot felul de lucruri care ar putea fi schimbate, am vorbit despre modificări absolut necesare în cadrul legislativ, am vorbit atât de multe lucruri încât la un anumit moment am ajuns, cred eu, la o convergenţă a unor idei, a unor planuri şi am început încet, încet să armonizăm nişte obiective care, iată, au dus la un plan unic pentru Bucureşti, la un plan unic pentru viitor.

Una din obligaţiile mele faţă de pacienţii mei a fost să asigur la Spitalul Universitar tratamentul unor boli grave – cancerul şi am făcut, zic eu. Are cel mai modern buncăr de radioterapie care există în Europa de Est, în scurt timp va fi funcţional. Uitându-mă la acest oraş, am văzut, probabil, diverse elemente de diagnostic ale aceleiaşi boli, care m-a obsedat multă vreme a vieţii mele. În faţa dumneavoastră aveţi un supravieţuitor al acestei boli. Sunt sigur, făcând această mărturisire, care pentru mine e puţin dureroasă, că împreună vom învinge un oraş bolnav şi-l vom face sănătos. Asta am făcut toată viaţa”, a completat Cătălin Cîrstoiu.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .