PMB – proiectul de testare a populaţiei: Primăriile au achiziţionat 14.400 teste de antigen şi 11.400 teste rapide

Social

Primăria Capitalei anunţă că a achiziţionat 8.400 de teste pentru antigen şi 5.400 de teste rapide COVID-19, iar cele şase primării de sector au cumpărat fiecare câte 1.000 de teste pentru antigen şi 1.000 de teste rapide.

Municipalitatea a transmis marţi un comunicat de presă privind intenţia de realizare a unei testări (screening sistematic) în Bucureşti, în baza unui studiu ştiinţific elaborat de Institutului Naţional de Boli infecţioase “Prof. dr. Matei Balş”, în vederea stabilirii nivelului de circulaţie a SARS-CoV-2 în Capitală.

Primăria Capitalei menţionează că între Institutul “Matei Balş”, municipalitate, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) şi cele şase primării de sector a fost încheiat, pe 27 martie, un protocol care prevede în detaliu atribuţiile fiecăreia dintre părţile semnatare.

PMB, ASSMB şi primăriile celor şase sectoare ale Capitalei şi-au asumat rolul de a asigura un sprijin logistic acţiunii de testare, în timp ce aspectele de ordin ştiinţific sunt gestionate de Institutul “Matei Balş”, care coordonează studiul şi colaborează cu European Programme for Intervention Epidemiology Training (EPIET) pentru stabilirea modalităţii de eşantionare şi pentru analiza datelor.

“Primăria Capitalei, prin ASSMB, a achiziţionat 8.400 de teste pentru antigen SARS CoV-2 şi 5.400 de teste rapide COVID-19 pentru Imunoglobuline G/M. De asemenea, cele şase primării de sector au achiziţionat fiecare câte 1.000 de teste pentru antigen SARS CoV-2 şi 1.000 de teste rapide COVID-19 pentru Imunoglobuline G/M. De asemenea, Primăria Capitalei, prin ASSMB, a achiziţionat şi va pune la dispoziţia Institutului Naţional de Boli Infecţioase ‘Prof. dr. Matei Balş’ toate echipamentele de protecţie necesare pentru protecţia personalului medical şi a şoferilor (halate chirurgicale, viziere, mănuşi, măşti FFP2, soluţii antiseptice, truse de urgenţă, materiale necesare activităţii de testare în teren, etc)”, se precizează în comunicat.

Cele şase primării de sector şi-au asumat trimiterea invitaţiilor către persoanele selectate în cadrul eşantionului de testare, recepţionarea şi centralizarea răspunsurilor la invitaţia de participare la testare, programarea pe zile/ore a persoanelor care au răspuns afirmativ la invitaţie şi stabilirea, împreună cu Poliţia locală din subordine, a traseului echipei de testare, menţionează sursa citată. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.