Computerul tomograf cu soft ce permite depistarea COVID de la Institutul ‘Matei Balş’, funcţional de vineri

Social

Computerul tomograf de la Institutul „Matei Balş” care are un soft ce permite depistarea noului coronavirus este funcţional de vineri, a anunţat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

„De azi, computerul tomograf de la Institutul ‘Matei Balş’ este funcţional! Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare a emis autorizaţia de funcţionare. Pe 6 mai achiziţionam, prin Complexul Multifuncţional Caraiman, un computer tomograf (CT) ultraperformant, cu un soft special care permite depistarea infectării cu COVID-19. Acesta a fost amplasat în curtea Institutului Naţional de Boli Infecţioase ‘Prof. Dr. Matei Balş’, pentru a fi folosit de medicii de aici. De atunci (de 86 de zile, mai exact), am aşteptat primirea tuturor avizelor necesare. Ultima hârtie a venit chiar azi: autorizaţia pentru desfăşurarea de activităţi în domeniul nuclear. Altfel spus, autorizaţia de funcţionare”, a postat Dan Tudorache, vineri, pe Facebook.

El a menţionat că, începând de vineri, acest computer tomograf performant de la institut va fi o armă puternică în lupta împotriva pandemiei. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.