Primăria Capitalei lansează aplicaţia pentru înscrierea în Proiectul “Testarea BRCA”

Social

Un număr de 500 de persoane vor primi un sprijin financiar în valoare de 2.500 lei/ beneficiar pentru testarea care va permite alegerea de către medicul oncolog a “celui mai eficient” tratament împotriva cancerului de sân.
Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, a lansat joi aplicaţia pentru înscrierea în Proiectul “Testarea BRCA”.

“Lansăm astăzi, în mod simbolic, de “Ziua mondială a luptei împotriva cancerului de sân”, aplicaţia pentru înscrierea în Proiectul “Testarea BRCA”, care prevede acordarea unui sprijin financiarîn cuantum total de 2.500 lei/ beneficiar unui număr de 500 de persoane pentru decontarea serviciilor medicale în vederea efectuării acestui test decisiv în stabilirea tratamentului oncologic în cancerul de sân”, a afirmat primarul Capitalei, Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presă.
Beneficiari ai proiectului pot fi femei şi bărbaţi diagnosticaţi cu cancer mamar, indiferent de vârstă, care au indicaţie medicală de la specialistul oncolog.

Aceştia se pot înscrie în proiect pe site-ul www.assmb.ro, la secţiunea specială Proiect “Testarea BRCA” – https://testarebrca.assmb.ro/, unde vor găsi toate informaţiile necesare.
Ei trebuie să fie cetăţeni români cu domiciliul stabil sau viză de reşedinţă în Municipiul Bucureşti obţinută cu cel puţin 6 luni înainte de data depunerii cererii de aplicare.
Proiectul “Testarea BRCA”, aprobat prin Hotărârea Consiliului Municipiului Bucureşti nr. 304/ 13.08.2020, se va desfăşura în perioada 2020-2021, având alocat un buget multianual de 1.260.800 lei, care asigură testarea pentru un număr de 500 de beneficiari.

“Testarea se realizează în unităţi sanitare publice şi/ sau private cu profil oncologic, specializate în efectuarea acestui tip de test, care au fost afiliate în cadrul proiectului. Sprijinul financiar de 2.500 lei/ beneficiar, acordat de Primăria Capitalei, va fi decontat direct acestor unităţi de
testare afiliate. Obiectivul proiectului îl reprezintă asigurarea unor şanse de eficienta crescută a tratamentului oncologic prin utilizarea terapiilor biologice ţintite şi a metodelor de tratament chirurgical şi chimioterapic adaptate”, afirmă sursa citată. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.