Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti devine prima unitate medicală din Capitală cu propriul heliport la standarde internaţionale

Social

Investiţia CSR se ridică la 800.000 de euro şi a fost susţinută în totalitate de MaxBet

Heliportul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) reprezintă o premieră pentru unităţile medicale din Bucureşti. Construcţia este realizată pe Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. O altă premieră pentru unităţile medicale din Capitală este reprezentată de faptul că elicopterele medicale vor beneficia de două culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte! Astfel, indiferent de momentul zilei, elicopterele medicale de urgenţă vor putea ateriza, iar cazurile medicale vor fi preluate de specialiştii Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU).

Odată cu noul heliport – amplasat pe Blocul Operator Central – pacienţii vor fi transportaţi direct în Unitatea de Primiri Urgenţe cu ajutorul unui lift şi al unui culoar suprateran, ambele investiţii fiind de asemenea susţinute financiar în integralitate de MaxBet.

Investiţia de 800.000 de euro realizată de MaxBet va oferi o şansă în plus pacienţilor aflaţi în stare gravă şi foarte gravă, care au nevoie de îngrijire medicală înalt specializată în Centrul Universitar Bucureşti, prin scurtarea timpului în care ajung la camera de gardă.

Platforma heliportului are o structură metalică formată din rigle tip grinzi din oţel şi stâlpi zăbreliţi, este dotată cu jgheaburi şi plase de siguranţă, cu instalaţie electrică de balizaj, cu marcaje luminoase, cu echipamente de salvare, protecţie şi de stingere a incendiilor. Compania ABC Development Aviation este proiectantul şi managerul de proiect al heliportului, societatea fiind specializată în construcţia de heliporturi medicale şi civile.

Data de finalizare a proiectului este estimată pentru finalul lunii august – urmând ca punerea în funcţiune să se realizeze în această toamnă.

„Acest proiect, unic în Bucureşti, este o dovadă că se poate. Pentru noi, medicii, cei care am jurat să salvăm vieţi, acest proiect este un vis care va deveni realitate şi îi mulţumesc încă o dată sponsorului nostru. În 2018, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Universitar au fost transferaţi cu elicopterul peste 200 de pacienţi din toată ţara, iar fiecare secundă este vitală în salvarea acestor oameni. Noul heliport ne va permite să preluăm şi mai multe cazuri grave care vor putea beneficia de îngrijiri medicale avansate în Spitalul Universitar. Practic, avem un colectiv medical înalt specializat (medici, asistente medicale, infirmiere, brancardieri etc), iar în curând vom avea şi cel mai modern heliport din ţară. Este un proiect de succes care stabileşte un nou standard de performanţă în sistemul sanitar românesc”, a declarat dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

„Este un proiect de suflet pentru noi, un proiect în urma căruia avem garanţia că alături de locuitorii Capitalei vor beneficia pacienţi din întreaga ţară. Pentru MaxBet implicarea activă în viaţa comunităţii, cu precădere în sistemul sanitar a devenit o misiune prioritară manifestată în proiecte de diverse anverguri începând cu anii 2009-2010. Perseverenţa, implicarea şi responsabilitatea socială sunt atribute ale oamenilor care lucrează în compania noastră. Acestea se perpetuează în timp de mai mult de 15 ani, iar acum, mai mult ca oricând sunt elementele care ne definesc”, a declarat Gherghina Ionescu, administrator MaxBet.

O altă investiţie CSR derulată de MaxBet la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a constat în amenajarea şi dotarea Centrului de Pretransplant de celule stem, unde sunt pregătiţi pacienţi cu leucemie în vederea transplantului medular, investiţia având o valoare de 200.000 euro.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.