Viitorul Spital “Sfântul Vasile cel Mare”, din Sectorul 1, va costa peste 700 de milioane de lei

Social

Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în şedinţa de pe 30 iulie, indicatorii tehnico-economici privind construcţia Spitalului “Sfântul Vasile cel Mare”, valoarea investiţiei ridicându-se la circa 710 milioane de euro cu TVA.

“Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai investiţiei ‘Proiectare şi execuţie Spital de urgenţă categoria IA Sfântul Vasile cel Mare’. (…) Finanţarea lucrărilor se va face din fondurile bugetului local şi din alte fonduri legal constituite cu această destinaţie”, prevede proiectul de hotărâre adoptat. Durata de realizare este de 5 ani.

În referatul de aprobare a proiectului se aminteşte că spitalul care va fi construit pe şoseaua Bucureşti – Târgovişte nr. 10 este destinat relocării Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca, Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului “Alessandrescu-Rusescu”. Capacitatea spitalului va fi de 960 de paturi.

Se vor realiza: un centru de recuperare şi îngrijire post traumă, o secţie specială pentru mari arşi, dotată cu trei săli de operaţii proprii şi cu cameră hiperbară, 34 de săli de operaţie capabile să facă faţă unui număr mare de pacienţi, chiar în condiţii de simultaneitate. Unitatea de Primiri Urgenţe va fi dimensionată astfel încât să facă faţă numărului mare de viitori pacienţi estimaţi.

Potrivit referatului de aprobare, întreaga unitate sanitară va fi dotată cu aparatură şi echipamente de înaltă performanţă, la standarde actuale. Se vor asigura spaţiile necesare activităţii de cercetare medicală.

Mai este prevăzută construirea, în incintă, a unui heliport, cu studierea posibilităţii de amplasare a unui heliport suplimentar şi a unui hangar pentru elicopterele de intervenţie. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.